Voorzieningen Kerckebosch - Speeltuin

Voorzieningen

Binnenbos Zeist

Binnenbos is het hart van de wijk. Het centrum voor zorg en welzijn. En een ontmoetingsplek met voorzieningen als het wijkservicepunt, gezondheidscentrum, de muziekschool, sportzalen en een eetcafé. Op de 1e en 2e verdieping zijn de 42 zorgwoningen voor cliënten van Abrona.

Boodschappen

In het winkelcentrum kunnen bewoners terecht voor de dagelijkse boodschappen bij de supermarkt en speciaalzaken. De inrichting van de buitenruimte van het winkelcentrum sluit mooi aan bij de vernieuwde wijk.

Kunst in de wijk

Kunst vind je op de meest onverwachte plekken. Projecties van lichtdieren op de openbare weg, kleurige totempalen als wegwijzers in de omgeving van het Binnenbos, een herinneringsbank en het beeld De Zee op de hei.

Scholen en kinderopvang

Kerckebosch heeft verschillende scholen en vormen van kinderopvang. Volop keuze voor ouders en hun kinderen:

  • Brede School Kerckebosch: Kerckebosch-locaties van de Damiaanschool en de Wereldkidz Montessorischool. KMN Kind & Co verzorgt er de opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
  • De Stuifheuvel: school voor speciaal basisonderwijs (SBaO), met kleine groepen, speciaal opgeleide leerkrachten en een multidisciplinair team.
  • BSO Het Kraaienest: kinderen kunnen elke dag kiezen uit leuke activiteiten zoals creatieve workshops, koken en bakken en thema-activiteiten in de vakanties.
  • BSO Sterrenbos: samen de bossen in en van alles ontdekken over de natuur, proefjes doen, koken & bakken, theater, zwemlessen en nog veel meer.
  • De Kerckeboschsschool: christelijke basisschool. De leerlingen krijgen leerstof aangeboden die zoveel mogelijk uitdaagt en aansluit bij hun leervermogen en motivatie.
  • Seyster College: school voor praktijkonderwijs met als motto: Respect hebben voor elkaar, is rekening houden met elkaar.
  • CCZ: Christelijk College Zeist is een kleinschalige en moderne VMBO-school voor kader-, basis- en MBO-onderwijs. Met circa 300 leerlingen. Het CCZ is een iPad-school.

Spelen

Door heel Kerckebosch zijn er natuurlijk ingerichte speelplekken voor kinderen met speelaanleidingen van hergebruikt hout.

Zorgwoningen

Beschermd wonen kan in appartementen en groepswoningen:

  • Huize Hoog Kerckebosch: luxe zorgappartementen met woonservice en 24-uurszorg
  • Kwintes: begeleid wonen in een beschermde omgeving voor mensen met psychosociale problemen en/of psychiatrische kwetsbaarheid.
  • Zorgwoningen van Abriona op de 1e en 2e verdieping van het Binnenbos

arrow-right-white

Vrijwilligers Utrechts Landschap

Lees meer over hoe je kan helpen met het onderhoud van de natuur in de wijk.