Kerckebosch in de prijzen-dec2022

Kerckebosch in de prijzen

Het is altijd mooi om waardering te krijgen. Kerckebosch is door de jaren heen verschillende keren in de prijzen gevallen. In 2016 kreeg de wijk de prijs voor de beste openbare ruimte. In 2018 won het de prijs voor de meest natuurinclusieve wijk van Nederland!

Meest natuurinclusieve wijk van Nederland

Kerckebosch Zeist is in 2019 uitgeroepen tot meest natuurinclusieve gebiedsontwikkeling. Volgens de jury bewijst Kerckebosch dat bouwen aan een gezond leefmilieu voor mens en natuur heel goed samen kan. Sterker nog, door consequent met oog voor de natuur te ontwikkelen, is juist extra woonkwaliteit ontstaan.

Beste openbare ruimte

Kerckebosch Zeist won tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte op 7 oktober 2016 in Leeuwarden de titel van beste openbare ruimte van Nederland. Landschapsarchitect Paul Kersten van bureau wUrck voor architectuur, stedenbouw en landschap: ‘De award is een beloning voor de integrale ontwikkeling van stad en natuur, samen met bewoners uit de wijk. In Kerckebosch lopen natuur en bebouwing naadloos in elkaar over. Met het energieplein als hoogtepunt. Dat is pas 100% DuurSaam!’