Nieuws over aanpassing Hoog Kanje  

Hoog Kanje is sinds 17 april tussen de Kerckeboschlaan en de Grensweg afgesloten voor auto’s. Het gebied wordt komende weken ingericht als wandelgebied. Het fietspad van asfalt blijft bestaan. Het parkeerterrein in het bos bij Heidestein is vanaf 17 april niet meer toegankelijk. Bezoekers parkeren voortaan bij het Binnenbos en de scholen aan Hoog Kanje.  

Hoog Kanje deels halfverhard  

Hoog Kanje wordt vanaf de kruising met de Kerckeboschlaan een halfverharde weg, passend bij de entree van een natuurgebied. Door de halfverharding blijft Heidestein wel bereikbaar voor de auto’s van het terreinbeheer en hulpdiensten. Het fietspad van asfalt blijft wel bestaan.   

Parkeren bezoekers Heidestein 

Vanaf 17 april kunnen bezoekers gebruik maken van de parkeerplaatsen aan Hoog Kanje in de omgeving van Binnenbos en de scholen. Uit een verkeersonderzoek in opdracht van gemeente Zeist bleek dat hier voldoende parkeerplekken zijn. Daarnaast zal Utrechts Landschap bezoekers van Heidestein aanmoedigen om zo veel mogelijk per fiets te komen. 

De weg naar de parkeerplaats is begin mei klaar. Daarna blijft de parkeerplaats nog open tot en met het schapenscheerfeest (10 juni). Na 10 juni gaat de parkeerplaats dicht en is alleen nog beschikbaar/bereikbaar voor hulpdiensten, bij evenementen van het Utrechts Landschap en beheerders. 

Informatie op locatie voor verkeer 

Bebording op locatie kondigen de werkzaamheden en de nieuwe parkeersituatie aan.