Burendag in Kerckebosch: ‘Het is feest!

Het is feest op zaterdag 28 september tijdens Burendag in Kerckebosch. We vieren dat Kerckebosch na 15 jaar vernieuwen zo mooi geworden is! De Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch, Wijkvereniging Kerckebosch, stichting MeanderOmnium, gemeente Zeist, Woongroen, Vrienden van het Binnenbos en Utrechts Landschap nodigen je uit voor een onvergetelijke dag.


Kom langs tussen 14.00 tot 18.00 uur bij Binnenbos

Er is voor jong en oud van alles te doen: XL-spellen, FIFA-toernooi, wijkwandeling, muziek, heerlijke hapjes en drankjes. Je bent van harte welkom en neem je vrienden, familie en buren mee.

Programma in het kort

14.00 uur           Ode aan Kerckebosch: een feestelijke aftrap

14.15 uur           Boekpresentatie De cirkel is rond, over 15 jaar wijkvernieuwing en sleuteloverdracht werkschuur Utrechts Landschap

14.45 uur           Feestelijke opening wormenhotel bij Elix, aan de Prinses Arianelaan tegenover Dennenveste

16.30 uur           Toost op de wijk en de Wijkontwikkelingsmaatschappij die afscheid neemt


Zo vieren we Burendag

Samen de natuur mooi houden

Kom je helpen met snoeien, zagen en paden vrijmaken in de natuur? Twee keer per maand op zaterdag gaan de vrijwilligers Utrechts Landschap samen aan de slag. Nuttig, maar ook gezellig en gezond. Wil je een keer meedoen? Vroege vogels kunnen vanaf 9.00 uur meehelpen in de natuur! Stuur even een mailtje naar ulkerckebosch@gmail.com om je aan te melden. Je krijgt dan meer informatie via de mail.

Sleuteloverdracht Werkschuur

Deze dag draagt de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch ook de sleutel over van de nieuwe werkschuur aan de vrijwilligers van Utrechts Landschap. Deze werkschuur staat aan Hoog Kanje ter hoogte van de kruising met de Kerckeboschlaan.

Opening wormenhotel

Op Burendag is ook de opening van het buurtwormenhotel bij Elix (Prinses Arianelaan tegenover Dennenveste). Hier wordt groenafval omgezet in vruchtbare compost. Kom gezellig langs om 14.45 uur voor de feestelijke opening. En test ook je groene kennis met de quiz. Er is lekkers voor alle bezoekers. 

Boekpresentatie: het verhaal van Kerckebosch

Bij de opening van Burendag is rond 14 uur de presentatie van het splinternieuwe boek over onze wijk: De cirkel is rond, over 15 jaar vernieuwen en de mensen die hebben meegeholpen. Het is een rijk verhaal met levendige tekst en inspirerende foto’s. Een prachtig aandenken!

Het verhaal van Kerckebosch bestaat uit twee delen. De twee boeken kosten samen 5,- voor buurtbewoners van Kerckebosch. De opbrengst gaat via de Wijkvereniging terug naar de wijk om leuk en goede dingen te doen.

Wandel mee door de wijk

Kerckebosch zit vol met verhalen. Maak een wandeling door onze prachtige wijk vanaf Binnenbos. Er is een plattegrond of scan de QR-codes op de routepaaltjes. Maar download eerst even een QR-reader via de appstore op je telefoon.

15 jaar wijkvernieuwing is klaar

We nemen na 15 jaar feestelijk afscheid van de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) en de mensen die er werken. Samen met de bewoners, gemeente Zeist, Utrechts Landschap,  Woongroen en vele andere partners is er nu een prachtige, sociaal duurzame en natuurinclusieve wijk.

We maken er samen een mooie dag van!


Deze dag is mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, buurtbewoners, Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch, gemeente Zeist, Stichting MeanderOmnium, Woongroen, Wijkvereniging Kerckebosch, Utrechts Landschap en Vrienden van het Binnenbos.