Een feestelijk afscheid én een nieuw begin

Dit jaar vierden we op zaterdag 28 september een speciale Burendag in Kerckebosch. Na 15 jaar vernieuwen is de wijk bijna af. Meer dan 300 bewoners – jong en oud – kwamen samen in Binnenbos voor deze feestelijke dag vol activiteiten. Er was muziek, de Kerckebosch tompouce en heerlijke hapjes gemaakt door buurtbewoners. Het was een mijlpaal en een onvergetelijke dag voor iedereen.

Feestelijke momenten

De dag begon met een aantal officiële momenten. Zo werden de natuurgronden door de gemeente overgedragen aan het Utrechts Landschap. Ook kregen de vrijwilligers die de natuur onderhouden de sleutel van het nieuwe gereedschapshok aan Hoog Kanje. Daarna werd het boek De cirkel is rond over de geschiedenis van onze prachtige wijk, gepresenteerd en verkocht. Er gingen heel wat exemplaren van dit mooie boek over de toonbank.

Sport en spel voor kinderen

Ook voor kinderen was er van alles te doen. Ze konden spelen met het reuzenschaakspel op straat, draaien aan het reuzenrad of een potje voetballen in de sportzaal. Ook maakten ze kennis met de eerste bewoners van het nieuwe wormenhotel, een initiatief van de bewoners van Elix om eigen compost te maken voor de moestuin.

Afscheid van de Wijkontwikkelingsmaatschappij

Aan het eind van deze dag was er een moment van afscheid. Evert-Jan Roelofsen, directeur van de Wijkontwikkelingsmaatschappij, keek trots en een beetje weemoedig terug op 15 jaar wijkvernieuwing. ‘Samen met alle partners en bewoners is een prachtige wijk ontstaan. Natuurinclusief, ZorgSaam en DuurSaam.’

Nieuwe leden voor de Wijkvereniging

Ook de Wijkvereniging Kerckebosch kijkt terug op een geslaagde dag. Meer dan 50 nieuwe leden meldden zich aan. Samen met de buurtbewoners zullen we voortaan het gedachtegoed van onze mooie nieuwe wijk uitdragen. Het einde van een mooi tijdperk is bereikt, maar dit is ook een nieuw begin.

Samenwerking en partners

Deze dag is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele vrijwilligers, buurtbewoners en organisaties als de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch, gemeente Zeist, Stichting MeanderOmnium, Woongroen, Wijkvereniging Kerckebosch, Utrechts Landschap en Vrienden van het Binnenbos.