Hier aan de Graaf Lodewijklaan was tot 2020 ruim 10 jaar informatiecentrum Kerckebosch gevestigd in een voormalige kerk. Dit gebouw is circulair gesloopt. Deuren, kozijnen, plafondplaten, elektra en glas zijn zoveel mogelijk hergebruikt op een andere locatie. Een duurzame manier van slopen en bouwen die past bij Kerckebosch als natuurinclusieve wijk. De sloopmaterialen zijn hergebruikt in de Watertoren in Utrecht Overvecht.
Ook als het donker is, valt er veel te ontdekken. Elke buurt heeft dan zijn eigen lichtkunstwerk. Bosdieren als de uil, hagedis en vleermuis hebben hierin de hoofdrol. Zodra het gaat schemeren zie je een vos geprojecteerd op het wegdek van de Kerckeboschlaan in buurt Bij de Hoge Dennen. Het ontwerp is van Lenneke van der Goot.
De verlichting in de wijk bestaat uit drie verschillende lantaarnpalen, ontworpen door landschapsarchitect wUrck. Lagere lantaarnpalen voor de verlichting op straat, de ‘omgekeerde flessen’ in de omgeving van de huizen, iets hogere daar waar meer licht nodig is. Langs de Kerckeboschlaan hebben de lantaarns een LEDlampje dat naar beneden schijnt, en bovenop een rood kapje voor een bijzonder effect.