Kerckebosch - Wandel mee door de wijk
Wandeling 08 - Bijzondere architectuur

08 – Bijzondere architectuur

De vrije kavels in buurt Op de Hei kenmerken zich door een moderne bouwstijl met platte daken. De bomen die er vroeger stonden, zijn voor een deel blijven staan. De vliegdennen kunnen hier wel tegen, die hebben een penwortel. De eik en beuk zullen het moeilijker hebben.

Bijzonder is de containerwoning aan de Prinses Maximalaan. De woning is opgebouwd uit een betonnen kelderbak met daarop zes highcube zeecontainers. Alle containers hebben afwisselend een gevelbekleding van hout of cortenstaal. De koppen van de containers zijn om en om uitgevoerd in glas.

Bijzondere architectuur afbeelding A

Kerckebosch is een gewilde locatie voor zelfbouw. De zelfbouwkavels zorgen, naast de rijtjeswoningen, twee-onder-een-kap en appartementen, voor meer keuze en verscheidenheid in de wijk. De opbrengsten uit de verkoop van onder meer vrije kavels waren nodig om woningen in het sociale huursegment te kunnen bouwen.

In de nacht zie je ook dat echte dieren actief zijn. Kijk naar dit hilarische filmpje van René Mallon. Hij ‘betrapte’ deze marter met zijn nachtcamera!