Kerckebosch - Wandel mee door de wijk
Wandeling 07 - Herinnering aan toen

07 – Herinnering aan toen

Op de plek waar vroeger de Prinses Ireneflat stond, staat nu een herinneringsbank. Hij is gemaakt van materialen uit de oude flats aan de Prinses Irenelaan en Prinses Margrietlaan. Als je goed kijkt zie je baksteenscherven en het metalen frame van een balkonhek. De bank staat symbool voor het gedeelde lief en leed in de wijk van toen.

Herinnering aan toen afb-a
Herinnering aan toen afb-b

Kunstenaar Frank Halmans ontwierp de herinneringsbank. De bank is een initiatief van bewoners en kwam tot stand met dank aan de Monumenten Commissie Oud-Kerckebosch en de kunstcommissie van de gemeente Zeist.

Vanaf de herinneringsbank kijk je uit op een nieuw heideveld. Twee keer per jaar komt een schaapskudde langs om het gebied te begrazen. Het heideveld verbindt het groen in de wijk met het natuurgebied Heidestein van Utrechts Landschap.

Utrechts Landschap is eigenaar en beheerder van de bos- en heidegebieden in de wijk. Het is de eerste keer dat Utrechts Landschap een gebied midden in een woonwijk beheert. Een bijzondere samenwerking met de gemeente Zeist.

Kijk hier naar een filmpje van de sloop van de eerste flat op de Irenelaan.