Kerckebosch - Wandel mee door de wijk
Wandelen in Kerckebosch - 12

12 – Duurzame community

Elix is de eerste zelfvoorzienende, duurzame en circulaire ontwikkeling in Kerckebosch. De bewoners van de 14 woningen vormen een levendige community waar gemeenschapszin en betrokkenheid met de leefomgeving voorop staan. Hoe dat er precies uitziet, bepalen ze met elkaar. Samen met ontwikkelaar BPD hebben zijn de individuele woningen ontworpen en het gemeenschappelijke gebied ingericht. Mede-opdrachtgeverschap heet dat. Zomer 2022 is Elix naar verwachting gerealiseerd.

Naast Elix in buurt De Hout liggen de appartementencomplexen Lindeveste, Eikenveste, Dennenveste en Berkenveste. De 124 sociale huurappartementen laten zien hoe je in Kerckebosch mooi én betaalbaar kunt wonen.

De verdiepte parkeerplaatsen naast de woongebouwen hebben een afscheiding gemaakt van geperst riet of stapelturf. Een duurzaam bouwmateriaal afkomstig uit de Weerribben dat CO2 vasthoudt. Bovenop is sedum geplant. Cortenstaal is gebruikt voor de afwerking; dit is een duurzame legering van ijzer, koper, nikkel en chroom. De oxidehuid beschermt de binnenkant.

12-duurzame community